Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Összekaszabolva, megnyírbálva, besűrítve

Csak kapkodom a fejem, hogyan változik A szultána (eredeti címe: Muhtesem Yüzyil: Kösem) sorozat a tv2-n. Amikor bajban volt a csatorna az elhibázott valóságshow/tehetségkutató műsora miatt, akkor mintegy megmentőnek szánták a hétköznap este főműsoridőbe tett történelmi szériát.

Az ötven perces epizódok nem kevés reklámmal megszakítva is megfelelő nézettséget produkálhattak, mert egy jó darabig ebben az ütemben folyt a vetítés. Aztán valami történhetett, mert hirtelen váltani kellett: már csak négy napon át, hétfőtől csütörtökig figyelhettük Köszem történetét.

A sorozat? Szétszabdalva!

Az eredetileg 30 részes első évad jóval több részre szabdaltan kerül(t) nálunk képernyőre. Ez akkor is így lett volna, ha marad az 50 perc körüli játékidő. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudjuk. Talán mások a tévénézési szokások idehaza, mint Törökországban?

A sorozatot a következő megnyírbálás akkor érte, amikor a heti négy epizód heti háromra csökkent (hétfőtől szerdáig) és egyenkét 30 perc körüli hosszúságúra zsugorodott. A történet vezetés miatt ezt szinte lehetetlen megoldani, a tv2-nél is csak úgy sikerült, hogy az első pár perc az adott részben az előző utolsó pár percével azonos...

Igaz, legalább reklám nincs benne...

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy a második évad - melyben a Megtört szívek sorozat egykori főszereplője,  Nurgül Yeşilçay alakítja Köszem szultánát - egyáltalán képernyőre kerül-e. Beren Saat után kíváncsian várjuk a következő (már a harmadik!) színésznőt ugyanabban a szerepben!

0 Tovább

Mi a legjobb recept macskajaj ellen?

Bejött már valakinek - akár egyszer is - a kutyaharapást szőrével gyógymód a másnaposság ellen? Lehet, hogy van a másnaposságnak olyan foka, ahol használ, csak én nem találkoztam még vele. De milyen fokozatai vannak a másnaposságnak?

Menjünk sorba! Mi az, hogy valaki másnapos?

Émelyeg a gyomra, fáj a feje, hányingere van, verejtékezik és közben néha fázik, remeg, szédül. Egyenként, vagy keverve jelentkeznek ezek a tünetek a másnapos embernél, melyektől összességében rosszul érzi magát. El ne felejtsük: mindez a túlzott alkoholfogyasztás következménye. Ahhoz hogy másnaposak legyünk, előtte részegnek kell lennünk?

A részegség

 

ital masnap recept

A részegségnek vannak fokozatai, az enyhe spiccességtől a total K.O-ig vezető úton több „részsikert” el tud könyvelni az, aki a teljes öntudatlanságig issza magát. Fiatal versenyzők gyomra sokszor álljt parancsol italozás közben, így nem jutnak el az üveges tekintetig, mert félúton visszakívánkozik (szájon át) ami addig simán lecsúszott. Tapasztalt ivók képesek akár az öntudatvesztésig inni magukat...

Miből készült az ital amit elfogyasztottunk? Nem mindegy!

Ahogy a részegség, úgy a másnaposság mértéke is nagymértékben függ az elfogyasztott alkohol mennyiségén és minőségén túl rengeteg más tényezőtől is. Ilyen lehet a másnapos neme, testsúlya, egészségi állapota. Az sem mindegy, milyen a külső hőmérséklet. A tikkasztó kánikula plusz egy lapáttal rátesz az alkohol okozta rossz közérzetre. No olyankor kinek van kedve ráinni az előző napi adagra?

Az enyhe spicces állapot általában semmilyen kellemetlenséggel nem jár a mulatságot követő napon. De ebben sem vagyunk egyformák.

Kutyaharapást szőrével? Nem!!! De ha nem iszol rá a másnaposságra, akkor mivel tudod kúrálni magad?

Van akinek bejön a sok folyadék és fájdalomcsillapító párosa. Előbbi átmossa, hidratálja a sejteket, utóbbi a felfájást szünteti meg. Természetesen a folyadék legyen szénsav- és alkoholmentes! Van aki bír enni másnaposan és mondjuk egy meleg húslevessel gyógyítgatja magát, van aki rá sem tud nézni az ételre, nem hogy elfogyasztani.

Lássuk, mi a helyzet a gyógysörrel?

 

ital masnap recept

Sokan esküsznek rá: másnaposság ellen meg kell inni az első sört amilyen gyorsan csak lehet, az helyre teszi úgy az embert, hogy ott tudja folytatni a mulatozást ahol előző nap abbahagyta. Ennek megvan az a hátránya, hogy a következő nap még erősebben jelentkezhetnek a másnaposság tünetei. Akkor majd megint a sör lesz a gyógymód? Nem vezet ez sehova! Kivéve, ha egy sörnél megáll az ember.

Marad a kutyaharapást szőrével módszere?

Van még ötlet a tarsolyunkban, nem a ráivás az egyetlen út, ha eluralkodott rajtunk a macskajaj. Meg kell próbálni a sétálást, úszást vagy más testmozgást. Ezt ilyenkor a pokolra kívánja az ember, de sokaknak segített az izmok valamilyen szintű átmozgatása.

 

ital masnap recept

Rengeteg módszer van még, elég csak átböngészni az internetet és kipróbálni a tuti módszereket, hátha egyik bejön. Kivéve a ráivást. Az sehova sem vezet, csak egy következő másnaphoz...

 

0 Tovább

Hihetetlen, hogy egy gyereklány férjhez megy!

Gyerek fejjel férjhez menni – ki hallott már ilyet! Pedig létezik egyes kultúrákban, hogy a gyereklányokat elkötelezik, odaígérik, vagy akár a menyegzőt is megtartják. De – ha a klasszikus szerelmi történetre, Rómeó és Júlia tiniszerelmére gondolunk – olyan is létezik, hogy a fiatalok minden tilalom ellenére kezükbe veszik a sorsukat és összekötik életüket. Hogy van ez most nálunk és miért került elő a téma?

Nyugi, ki fogjuk fejteni!

Mikor célszerű egy lánynak férjhez menni? Általában nem életkor kérdése az, hogy jó lesz-e a házasság, vagy sem. Az sem befolyásolja a boldogságot, hogyha nagy a korkülönbség (általában a férfi javára, de lehet akár fordítva is), láttunk már boldog párokat, akikről első pillantásra egy szülő–gyermek kapcsolat jut eszünkbe, mint az, hogy férj és feleség.

De térjünk vissza azokhoz, akik egészen fiatalon akarják elkötelezni magukat! Aki egészen fiatalon megérezte a szerelem ízét, az biztosan eljátszott a gondolattal, hogy összekösse életét a szerelmével. A hirtelen elhatározásoknak a jogszabály vet gátat: Magyarországon 16 éves kor alatt a házasság szóba sem jöhet. Azok, aki még nem töltötték be a 18. életévüket, csak a gyámhatóság engedélyével, bizonyos feltételek megléte esetén köthetnek házasságot.

Forró fejű fiatalok, 18 éves korotokig nem dönthettek önállóan a családalapításról!

Akit bővebben érdekel a konkrét rendelkezés, annak az új PTK. családjogi rendelkezéseinek tanulmányozását ajánljuk. Bármelyik online jogtárban megtalálható: 2013. évi V. törvény.

India? Az más!

 

Indiai nők

Hogy került most elő ez a téma? Az RTL épp hogy befejezi az apáca és Tomás atya 180 részes románcát (Isten áldjon, Esperanza! címmel futott délutánonként), amikor kezdődik A kis menyasszony című indiai sorozat. A távol keleti sztori úgy indul, hogy az iskoláskorú kislányt férjhez adják egy idegenhez, gyerekként kell beilleszkednie egy új családba és helyt kell állnia asszonyként is. Hogy ez hogy sikerül neki, megszereti-e addig sosem látott férjét valaha is, vagy elmenekül a kényszerházasságból, az ki fog derülni.

Magyarországon ugye tilos a gyerekek házassága, ám a titokzatos Indiában ez is lehetséges. Bárkinek bármi is a véleménye róla...

0 Tovább

Egyszerű módszerek, melyekkel sokkalta szebb lehetsz mint gondolnád!

Te is szeretnél olyan nő lenni, aki után megfordulnak az utcán a férfiak? Akit a nők is irigykedve bámulnak? Ki ne szeretne? De azt gondolod, hogy ehhez drága ruhákra, menő fodrászra és felkapott kozmetikusra van szükséged, másképp nem hasonlíthatsz a menő csajokra. Tévedés! Csak egy kis odafigyelés kell és száz százalékkal jobb nő lehet belőled!

A nők igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni magukból. Parfümöt használnak, sminkelik magukat és eljárnak fodrászhoz is. Nagyjából ennyi. Sem idejük, sem pénzük, sem energiájuk nincs másra – gondolják. Te is ezt gondolod? Hát tévedsz!

Öt egyszerű, de tuti tipp hogy szebb legyél

Óriási titokról lebbentjük le a fátylat, ha azt mondjuk a kipihent nő akár kétszer többet ér, mint a nyúzott, kialvatlan? Ha táskás szemekkel, falfehéren, holtfáradtan néztél már tükörbe, akkor tudod miről beszélek. Az első tippünk tehát, hogy fordíts megfelelő időt a pihenésre, alvásra! Ha smink nélkül is szép akarsz lenni, akkor érdemes ezt tanácsomat betartani!

 

szépség tippek

Mit szólnál ahhoz, ha kicsit feszesebb lenne a feneked, izmosabbak a combjaid és rád menne a tavalyi nadrágod is? És ehhez még konditerembe sem kell járni, nem kell személyi edzőt megfizetni, stb. Mert – és ez már a második tipp – a futás ingyen van! (Na jó, legyen egy kényelmes futócipőd, az ugyan pénzbe kerül, de sokat segíthet.)

A mogorva, durva emberekről – bármilyen jól nézzenek is ki – sosem jut eszünkbe, hogy milyen szépek. Figyelem, alapigazság jön: Az igazi szépség belülről fakad! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hanyagold el bátra a külsőd! De ha mindenkivel kedves és közvetlen leszel, hidd el sokkal szebbnek fognak látni, mint amilyennek egy nálad jobb, de pokróc nőt. Ez a harmadik tuti tippünk volt, de a java csak ezután jön!

Azt gondolod, az a jó út, ha megpróbálsz egy menő csajt utánozni? Vigyázz, mert könnyen kabaréjelenetek sorát tudhatod magadénak és nem jobb, hanem teljesen lebőgött csaj leszel. Légy olyan, amilyen vagy, ne utánozz másokat. Negyedik tippünk: a rossz tulajdonságaidat hagyd el, a jókat erősítsd! Ne akarj más bőrébe bújni!

Milyen rossz tulajdonságaidat kell elhagynod? Pl.: ne piszkáld az orrod, ne ásíts senki képébe, ne szürcsöld a levest, ne vakaróz társaságban, ne szívd a fogad, ne szólj be másoknak, ne káromkodj, ne mond, hogy izé, stb. Csak nem talált el egyik-másik példám?

Végül egy öltözködési tanács: sose azért vegyél fel egy ruhát, mert másoknak jól áll! Tudatosan öltözködj: ha kicsi vagy, olyan ruhát hordj, amiben magasabbnak látszol, ha pufi vagy, ne vegyél fel keresztbe csíkos felsőt, mert az kövérít, stb. Figyelj a színekre: mi az ami egymáshoz illik? Nem baj, ha nem drága a holmi, amennyiben ízlésesen van összeválogatva. Nézd meg hogyan öltözködnek mások és vedd át ami hasznos, vesd el ami szerinted gáz!

Ha megfigyelted, még képzeletben sem költöttünk el egy forintot sem, de máris jobb csajnak érezheted magad. A szépségért meg kell szenvedni? Ugyan! Csak oda kell figyelni egy kicsit és megtenni amit lehet a cél érdekében.

Vigyázz, még nincs vége a tuti módszereinknek, mert most jön a legfontosabb dolog!

 

szépség tippek

Ha ezt végig olvastad és megpróbálod megcsinálni az jó, de kevés!

Most Te jössz: minden ember más, biztosan neked is vannak olyan tulajdonságaid, rossz szokásaid, melyeken érdemes lenne változtatni. Kezd a külsőddel (biztos hogy jól áll a hosszú haj, biztos a buknak a pasik az 5 cm-es körmödre, stb.) aztán térj át a belső tulajdonságaidra is. Ha van amin változtatnod kell, hamarosan meg fogod találni!

Fotók: Pixabay.com

 

2 Tovább

Hogyan kerülje el VV Dina a biztos kiesést?

VV Dina az egyik résztvevője lesz a VV8 következő párbajának, a kérdés az, hogy kivel fog párbajozni. Az általános vélemény szerint bárkit visz magával a párbajra, nem fog visszatérni a stúdióból. Hacsak…

Hacsak nem történik valami olyasmi, ami átbillenti a nézőket a Dina ellenes hangulaton.

Honnan vesszük, hogy Dina ellenes a hangulat?

A lány fennhéjázó, megmondó stílusa csak keveseknek jön be. Erről árulkodnak a különféle közösségi oldalakon, blogokon a posztok, kommentek. A lányok közül akivel lehetett csúnyán összeveszett, köztük az első párbaj kiesőjével is. Most már sosem tudjuk meg, de ha annak idején Viki Nem VV Lórit hívja ki párbajozni…

Te kit hívnál ki Dina helyében?

Ahogy az eddig is sokszor elhangzott és ezután is el fog: mindenki benne van a pakliban. Talán leginkább az a négy játékos, aki Dinára pakolta a jelét? A lányok közül Zseraldin és Evelin, a fiúk közül Dávid és Ati akarja a Villán kívül látni a szlovákiai lányt. Közülük jelen állás szerint talán a taktikus Evelinnel szemben lehet keresnivalója.

Szerinted?

A magáról mulatozás közben gyakran megfeledkező Micivel akár szoros is lehetne egy esetleges párbaj, ám vele kialakult valamiféle öribari. Ennek megfelelően szerintünk nem lesz VV Dina VV Mici párbaj.

Nehéz helyzetben van tehát Dina, de egy esélye – ami nem is kicsi – azért van a többiekkel szemben: sokan kíváncsiak lehetnek, hogy alakul a szappanoperája Lórival….

 

0 Tovább

Hogyan kezdj neki újra a blogolásnak?

2016. szeptember 19-e fontos dátum a Mustra Reblog életében: elérkezett az idő, hogy ismét aktív legyen és sok-sok írással dobjuk fel a tartalmát. Célunk elsősorban a szórakozás és a szórakoztatás, magas röptű gondolatokat, tudományos értekezéseket ezután sem fogunk itt elhelyezni.

Egyszerűen, érthetően

Szándékunk szerint egyszerűen és érthetően fogunk szórakoztatni, ami nem egyszerű ebben az angol szavakkal és különféle zsargonnal teli világban. Érdekel egyáltalán valakit, hogy mikor indul újra a bloggolás? Meg hogy minek? Az embereket sokkal jobban érdekli

A meztelen playmatek fotói!

No abból itt nem lesz és félrevezető, vastagon szedett írások sem.

Ha nyitott vagy egy szórakoztató blogra, akkor érdemes lesz hozzánk hetente legalább egyszer visszatérni!

0 Tovább

Az eper és a mások haszna

Ismerik azt a régi magyar közmondást, hogy epret szed mások kosarába? Ezt az olyan emberre mondják aki olyan dolgokat csinál, amiből csak mások gyarapodnak, saját magának nem lesz belőle haszna.

A haszonélvezet fogalmán gondolkodva jutott ez eszembe, épp aktuális a téma az ismeretségi körömben: az egyik unokafivérem örökölt egy lakást (hurrá), és mellé egy másik rokont, akit eddig életében nem látott, de a lakásra a haszonélvezeti jogot ez a rokon örökölte! Mit lehet tenni? El kell olvasni a haszonélvezeti joggal kapcsolatos tudnivalókat, vagy ki kell egyezni a rokonnal. Okosabb most nem jut eszembe...

A haszonélvezet fogalmáról itt olvashatnak!

0 Tovább

Közlekedési baleset okozóinak megítélése

A közlekedés során elkövetett szabálysértések és bűncselekmények társadalmi megítélése szerintem nem annyira súlyos, mint az egyéb – például az erőszakos – bűncselekményeké. Ott van például a győri kosarasok buszbalesete, melyet egy idős kapuvári férfi okozott a figyelmetlenségével. Annak ellenére, hogy két ember meghalt és többen súlyosan megsebesültek, biztos vagyok benne, hogy sokan még sajnáltuk is a baleset okozóját.

Természetesen társadalmi elvárás az is, hogy a bűncselekmények okozóját megbüntessék, így nyilván a közlekedés szabályai ellen vétőket is megilleti a büntetés. Csak a büntetés mértéke és minősége lehet vitatéma: össze kell-e zárni egy börtönbe a tömeggyilkosokat és a közlekedési balesetek okozóit? Szerintem nem.

Közlekedési jogról bővebben itt olvashat!

0 Tovább

Használ még valaki hagyományos fényképezőgépet?

Eljött az az idő, amikor a fényképezőgépeket elsősorban nem a fotóboltokban keressük, hanem a számítástechnikai üzletekben. Az az oka ennek a véleményem szerint, hogy a hagyományos fényképezőgépek helyét átvették a digitális fényképezőgépek. Kezelhetőségben és képminőségben is egyenrangú vetélytársai a hagyományos készülékeknek ezek a kristálytiszta képet készítő miniszámítógépek.

Nem elírás a miniszámítógép, hiszen egy-egy jobb minőségű digitális fényképezőgépben legalább olyan tudású belső szükséges, mint mondjuk egy okostelefonban.

Apropó okostelefon!

Hiszen némelyikkel olyan minőségű kép készíthető, mint egy közepes tudású fényképezőgéppel!

0 Tovább

Körbetartozás, a vállakozások rémálma

Tartozások hatékony behajtása

Hogyan lettem majdnem a körbetartozás áldozata? Jól menő kisvállalkozóként elfogadtam egy nagyobb volumenű megbízást, amit nem tudtam egyedül megoldani, de mivel a munkát sem akartam visszautasítani, ezért kerestem alvállalkozót, aki segített megoldani a feladatot. Sem a munka, sem az iparág nem fontos a történetben.

A lényeg az, hogy elvégeztük a munkát, lejárt a fizetési határidő, de nem jutottam a pénzemhez. Kértem a megbízómat, hogy fizessen, de először csak hitegetett, majd nem vette fel a telefont és nem válaszolt az e-mailekre sem.

Az én alvállalkozóm – régi ismeretség révén – azonban megtalált és nem tudta elfogadni hogy én ne fizessek neki a megbízóm miatt.

Végül az lett a történet vége, hogy az én alvállalkozóm megbízott egy követeléskezelő céget, hogy hajtsa be rajtam a tartozást. Akiket aztán én is megbíztam azzal, hogy az én követeléseim behajtásában is segítsenek! Nálam ez bevált, mindenki a pénzénél van.

0 Tovább

Mustra | Érdekes, hasznos, meglepő...

blogavatar

Itt nem szégyen, ha neked a szórakozás a legfontosabb! Nálunk is minden más a háttérbe szorul!