Csak kapkodom a fejem, hogyan változik A szultána (eredeti címe: Muhtesem Yüzyil: Kösem) sorozat a tv2-n. Amikor bajban volt a csatorna az elhibázott valóságshow/tehetségkutató műsora miatt, akkor mintegy megmentőnek szánták a hétköznap este főműsoridőbe tett történelmi szériát.

Az ötven perces epizódok nem kevés reklámmal megszakítva is megfelelő nézettséget produkálhattak, mert egy jó darabig ebben az ütemben folyt a vetítés. Aztán valami történhetett, mert hirtelen váltani kellett: már csak négy napon át, hétfőtől csütörtökig figyelhettük Köszem történetét.

A sorozat? Szétszabdalva!

Az eredetileg 30 részes első évad jóval több részre szabdaltan kerül(t) nálunk képernyőre. Ez akkor is így lett volna, ha marad az 50 perc körüli játékidő. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudjuk. Talán mások a tévénézési szokások idehaza, mint Törökországban?

A sorozatot a következő megnyírbálás akkor érte, amikor a heti négy epizód heti háromra csökkent (hétfőtől szerdáig) és egyenkét 30 perc körüli hosszúságúra zsugorodott. A történet vezetés miatt ezt szinte lehetetlen megoldani, a tv2-nél is csak úgy sikerült, hogy az első pár perc az adott részben az előző utolsó pár percével azonos...

Igaz, legalább reklám nincs benne...

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy a második évad - melyben a Megtört szívek sorozat egykori főszereplője,  Nurgül Yeşilçay alakítja Köszem szultánát - egyáltalán képernyőre kerül-e. Beren Saat után kíváncsian várjuk a következő (már a harmadik!) színésznőt ugyanabban a szerepben!