Egyre többen választanak dönthető háttámlájú hintaágyat a kertbe. Mi ennek az oka? Az, hogy a sima hintázva üldögélésen túl másra is használni akarják a hintaágyat.

 

A kertünk az otthonunk azon része, ahol pihenhetünk, kikapcsolódhatunk és élvezhetjük a természet közelségét. A megfelelő kerti bútorok kiválasztása kulcsfontosságú a kert kényelmének és stílusának kialakításában. A következőkben a  dönthető háttámlájú hintaágyak előnyeiről fogok beszélni, amelyek nemcsak a pihenésre kínálnak ideális helyet, hanem átalakíthatók egy kényelmes ággyá is.

Kerti kényelem a köbön a többfunkciós hintaággyal

Sokan szeretnek, vagy szeretnének kényelmesen elringatózni a kertben egy-egy nehéz nap után, mi lenne erre alkalmasabb bútordarab, mint egy jó hintaágy?

De mit kell nézni a hintaágy kiválasztásakor?

Először is nézd meg, hogy mennyire masszív az összeszerelés. A kertben lesz elhelyezve, a hintázással elég nagy igénybevételnek lesz kitéve. Egy éppen hogy összetákolt bútordarab nem lesz szerencsés választás.

Számtalan szempont van még, amire figyelni kell a választásánál, de mi most a kényelem szempontjából járjuk körbe a témát. És itt jön képbe a dönthető háttámlájú hintaágy.

Kényelem a szabadban

A dönthető háttámlájú hintaágyak rendkívül kényelmes ülést biztosítanak. A párnázott ülőfelület és háttámla pihentetően támasztja meg a testet, így tökéletesen ellazulhatsz, miközben élvezed a friss levegőt és a természet nyugalmát. 

És változatos a felhasználásuk.

Mert az ilyen bútorok háttámlája akár 180 fokban dönthető, ami azt jelenti, hogy az ülő résszel egy szintbe kerül a hátfal. Ilyenkor a hintaágy egy tökéletesen vízszintes fekhelyként használható! Méretétől függően hosszában, vagy keresztben lehet ráfeküdni.

Ez ideális lehetőséget teremt a szabadtéri alvásra, a napozásra vagy akár egy pihentető délutáni szundira. Egyik pillanatban egy pihenőhely, a másikban pedig egy ágy!

Ez rendkívül praktikus és helytakarékos megoldás, különösen kisebb kertekben vagy teraszokon.

Nincs többé kertben elfeküdt derék, nyak

Velem már előfordult, hogy a pokoli forróság elől a kertbe  menekültem, ahol el is elszunyókáltam. Aztán mikor felébredtem, a fájt minden porcikám, a nyakam pedig beállt. Egy furcsa pozícióban maradt és úgy néztem a nagyvilágra - ferdén és alulról felfelé - mintha mindenki gyanús lenne. Pedig csak elfeküdtem a nyakam...

Pontosabban elültem, mivel ültömben aludtam el. Lenyaklott a fejem amíg aludtam, amit csak ébredés után vettem észre. De akkor nagyon.

Bevallom, hogy először függőággyal próbálkoztam. Két diófa közé pont fel tudtam szerelni, de nem vált be, mivel úgy érzetem magam benne, mint egy félig becsukott bicska. Nekem nem volt kényelmes.

Rugalmasság és mobilitás: tedd ahová szeretnéd!

A lehajtható háttámlájú hintaágyak általában könnyen mozgathatók, így könnyedén áthelyezheted őket a kert különböző területeire. Ez nagy rugalmasságot és mobilitást biztosít, így mindig megtalálhatod a legkellemesebb helyet a kertben vagy a teraszon. 

Fordítsd a nap felé, vagy tedd az árnyékba, ahogy jól esik.

Ide beszúrom, hogy a függőágy azon túl, hogy nekem nem kényelmes, még helyhez kötött is. Hacsak nem jár hozzá tartó keret, akkor fal, pózna, vagy élő fa kell a kifeszítéséhez.

Összegzés

Egy dönthető hátfalú hintaágy kiváló választás, mert kényelmet, sokoldalúságot és stílust ad a kertnek. Nemcsak ülőhelyként funkcionál, hanem átalakítható egy kényelmes ággyá is. Ezzel lehetőséget teremt a pihenésre, napozásra vagy akár a szabadtéri alvásra. Könnyen mozgathatók és a kert stílusához is könnyen igazítható.

Neked milyen hintaágyad van? Lehajtható háttámlás?