A zabpehely a fogyókúrák szinte álandó szereplője, de joggal vetődik fel a kérdés: egészséges a zebpehely, vagy sem? A válasz természetesen az, hogy igen. Nézzük meg miért!

Ha még nem próbáltad ki a zabpehelyben rejlő lehetőségeket, akkor érdemes egy kicsit utána olvasnod, mennyi mindenre használható ez a vitaminokban és rostokban dús gabona készítmény. Sokan használják például zsemlemorzsa helyett, kásának elkészítve, joghurt dúsítására és még számtalan módon.

Zabpehely reggelire

A diétázók előszeretettel fogyasztanak reggelire zabpelyhet. Ennek több oka is van azon túl, amit az előbb már említettem: rostokban és vitaminokban dús.

Magas a fehérje tartalma is és mivel változatosan elkészíthető, nehezen lehet megúnni.

A fogyókúrázóknak azonban nem ezek a zabpehely legpraktikusabb tulajdonságai, hanem az, hogy rendkívül laktató, csökkenti az éhségérzetet.

Fogyózás közben az én véleményem szerint semmiképp sem szabad kihagyni a reggelizést, mivel annak olyan következménye lehet, hogy délre, farkas éhesen jól telezabálod magad.

Egy finom zabpehely reggelivel azonban simán átvészeled a délelőttöt és délben is meg tudud tartani a mértéket.

A legtöbb egyszerű reggeli recept lényege, hogy valamilyen folyadékban - legtöbbször tejben - meg kell áztatni a zabpelyhet. Ezt úgy csináld, hogy előző este elkészíted a gabonapelyhes finomságot, hogy az összetevők jól átázzanak. Én legalábbis úgy szeretem. Reggel amikor a hűtőszekrényből kiveszed, már csak a friss gyümölcsöket kell hozzáadnod a reggelidhez.

Friss gyümölcsöt soha ne előző este keverj az ételedhez!  

A cikk végére egy jó tanács: ha bármilyen formában zabpelyhet (vagy zabkorpát) fogyasztasz, mindig igyál hozzá sok folyadékot is!