Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zabpehely reggelire - egészséges, vagy sem?

A zabpehely a fogyókúrák szinte álandó szereplője, de joggal vetődik fel a kérdés: egészséges a zebpehely, vagy sem? A válasz természetesen az, hogy igen. Nézzük meg miért!

Ha még nem próbáltad ki a zabpehelyben rejlő lehetőségeket, akkor érdemes egy kicsit utána olvasnod, mennyi mindenre használható ez a vitaminokban és rostokban dús gabona készítmény. Sokan használják például zsemlemorzsa helyett, kásának elkészítve, joghurt dúsítására és még számtalan módon.

Zabpehely reggelire

A diétázók előszeretettel fogyasztanak reggelire zabpelyhet. Ennek több oka is van azon túl, amit az előbb már említettem: rostokban és vitaminokban dús.

Magas a fehérje tartalma is és mivel változatosan elkészíthető, nehezen lehet megúnni.

A fogyókúrázóknak azonban nem ezek a zabpehely legpraktikusabb tulajdonságai, hanem az, hogy rendkívül laktató, csökkenti az éhségérzetet.

Fogyózás közben az én véleményem szerint semmiképp sem szabad kihagyni a reggelizést, mivel annak olyan következménye lehet, hogy délre, farkas éhesen jól telezabálod magad.

Egy finom zabpehely reggelivel azonban simán átvészeled a délelőttöt és délben is meg tudud tartani a mértéket.

A legtöbb egyszerű reggeli recept lényege, hogy valamilyen folyadékban - legtöbbször tejben - meg kell áztatni a zabpelyhet. Ezt úgy csináld, hogy előző este elkészíted a gabonapelyhes finomságot, hogy az összetevők jól átázzanak. Én legalábbis úgy szeretem. Reggel amikor a hűtőszekrényből kiveszed, már csak a friss gyümölcsöket kell hozzáadnod a reggelidhez.

Friss gyümölcsöt soha ne előző este keverj az ételedhez!  

A cikk végére egy jó tanács: ha bármilyen formában zabpelyhet (vagy zabkorpát) fogyasztasz, mindig igyál hozzá sok folyadékot is!

0 Tovább

Házi praktikák minden mennyiségben!

A háztartási praktikákat azért szeretjük, mert megkönnyítik az életünket. Mindenki tanult már valami olyan háztartási praktikát, amit sikerült beépítenie a mindennapjaiba. Ettől könnyebb, egyszerűbb lett az élete.

Legyen szó egy izgalmas konyhai fortélyról, vagy egy pofon egyszerű életmód tippről, folyamatosan keressük, hogyan tehetnénk élhetőbbé a mindennapjainkat.

A könyvesboltok és az internet tele van jobbnál jobb háztartási praktikákat tartalmazó ötletekkel. De melyek azok, amik fillérekből megoldhatók, nem kell különösebb ügyesség a megvalósításukhoz és valóban hasznosak hatásosak?

Új házi praktikák weboldal: tippekneked.hu

A fenti kérdésekre válaszolva indítottuk el a tippekneked.hu weboldalt. Ezen az oldalon minden dolog arról szól, hogy milyen módszerekkel tehetjük könnyebbé az életünket. Háztartási praktikák, tippek, ötletek gyűjteménye!

A honlap tél közeli indulása indokolta, hogy kiemelten foglalkozzunk a karácsonnyal, a fűtéssel és a takarékoskodással. Ennek keretében kiemelt témánk a fabrikett meggyújtása, fűtés fabrikettel. Praktikus Péter barátom egy videót is készített a cikk mellé, melyben a begyújtás folyamtatát és az égést is nyomon követheted.

tippek ötletek fortélyok
A weboldal pillanatképe - folyamatosan új tippek, ötletek, praktikák!

Kíváncsi vagy a többi fortélyra, háztartási praktikára is?

Folyamatosan bővülő cikk kínálatunkban hidd el neked is tudunk majd érdekességeket, tippeket, ötleteket adni. Nézd csak:
 
Tovább a házi praktikák honlapra »

0 Tovább

Mustra | Érdekes, hasznos, meglepő...

blogavatar

Itt nem szégyen, ha neked a szórakozás a legfontosabb! Nálunk is minden más a háttérbe szorul!