Bejött már valakinek - akár egyszer is - a kutyaharapást szőrével gyógymód a másnaposság ellen? Lehet, hogy van a másnaposságnak olyan foka, ahol használ, csak én nem találkoztam még vele. De milyen fokozatai vannak a másnaposságnak?

Menjünk sorba! Mi az, hogy valaki másnapos?

Émelyeg a gyomra, fáj a feje, hányingere van, verejtékezik és közben néha fázik, remeg, szédül. Egyenként, vagy keverve jelentkeznek ezek a tünetek a másnapos embernél, melyektől összességében rosszul érzi magát. El ne felejtsük: mindez a túlzott alkoholfogyasztás következménye. Ahhoz hogy másnaposak legyünk, előtte részegnek kell lennünk?

A részegség

 

ital masnap recept

A részegségnek vannak fokozatai, az enyhe spiccességtől a total K.O-ig vezető úton több „részsikert” el tud könyvelni az, aki a teljes öntudatlanságig issza magát. Fiatal versenyzők gyomra sokszor álljt parancsol italozás közben, így nem jutnak el az üveges tekintetig, mert félúton visszakívánkozik (szájon át) ami addig simán lecsúszott. Tapasztalt ivók képesek akár az öntudatvesztésig inni magukat...

Miből készült az ital amit elfogyasztottunk? Nem mindegy!

Ahogy a részegség, úgy a másnaposság mértéke is nagymértékben függ az elfogyasztott alkohol mennyiségén és minőségén túl rengeteg más tényezőtől is. Ilyen lehet a másnapos neme, testsúlya, egészségi állapota. Az sem mindegy, milyen a külső hőmérséklet. A tikkasztó kánikula plusz egy lapáttal rátesz az alkohol okozta rossz közérzetre. No olyankor kinek van kedve ráinni az előző napi adagra?

Az enyhe spicces állapot általában semmilyen kellemetlenséggel nem jár a mulatságot követő napon. De ebben sem vagyunk egyformák.

Kutyaharapást szőrével? Nem!!! De ha nem iszol rá a másnaposságra, akkor mivel tudod kúrálni magad?

Van akinek bejön a sok folyadék és fájdalomcsillapító párosa. Előbbi átmossa, hidratálja a sejteket, utóbbi a felfájást szünteti meg. Természetesen a folyadék legyen szénsav- és alkoholmentes! Van aki bír enni másnaposan és mondjuk egy meleg húslevessel gyógyítgatja magát, van aki rá sem tud nézni az ételre, nem hogy elfogyasztani.

Lássuk, mi a helyzet a gyógysörrel?

 

ital masnap recept

Sokan esküsznek rá: másnaposság ellen meg kell inni az első sört amilyen gyorsan csak lehet, az helyre teszi úgy az embert, hogy ott tudja folytatni a mulatozást ahol előző nap abbahagyta. Ennek megvan az a hátránya, hogy a következő nap még erősebben jelentkezhetnek a másnaposság tünetei. Akkor majd megint a sör lesz a gyógymód? Nem vezet ez sehova! Kivéve, ha egy sörnél megáll az ember.

Marad a kutyaharapást szőrével módszere?

Van még ötlet a tarsolyunkban, nem a ráivás az egyetlen út, ha eluralkodott rajtunk a macskajaj. Meg kell próbálni a sétálást, úszást vagy más testmozgást. Ezt ilyenkor a pokolra kívánja az ember, de sokaknak segített az izmok valamilyen szintű átmozgatása.

 

ital masnap recept

Rengeteg módszer van még, elég csak átböngészni az internetet és kipróbálni a tuti módszereket, hátha egyik bejön. Kivéve a ráivást. Az sehova sem vezet, csak egy következő másnaphoz...