Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új építésű ingatlanok dokumentációjához

Energetikai tanúsítvány kiállítása nem csak az épület értékesítéséhez, illetve  bérbe adásához szükséges. Az új építésű ingatlanok esetében már több éve előírás a dokumentum  megléte, amelyet a használatbavételi engedély kiadásakor kér számon az építési hatóság.

A tanúsítás menete

A tanúsítás ilyenkor így történik: az energetikai számítást az engedélyeztetési tervvel együtt kell elkészíteni. Ennek során az épületet tervező mérnöknek nyilatkoznia kell róla, hogy az épület megfelel a jogszabályban rögzített energiahatékonysági követelményeknek (azaz eléri a legalább “C” besorolást).

Ekkor jön a képbe az arra jogosítványokkal rendelkező tanúsító mérnök, akinek az a feladata, hogy a tervdokumentációkat, a meglévő energetikai számítást és a felelős műszaki vezető írásos nyilatkozatát ellenőrizze, majd ezek alapján kiállítsa az energetikai tanúsítványt.

0 Tovább

Energetikai tanúsítvány gyors elkészítése

Talán az egész magyar társadalom érdeke az, hogy a lakások, családi házak a lehető legenergiatakarékosabb kivitelben készüljenek el. Ezt próbálja ösztönözni az a tény is, hogy az új épületekhez, ingatlan eladásakor, vagy hosszabb távú bérbeadásakor energetikai tanúsítványt kell kiállíttatnia az eladónak, illetve a bérlőnek. Az energetikai tanúsítvány az adott ingatlan energetikai besorolását tartalmazza. Vannak itt is – mint mindenhol – kivételek, ezeket a jogszabály pontosan felsorolja. Ha Önnek sürgőssen szüksége van a lakás zöldkártyájára, akkor keresse fel az energiatanusivany.biz weboldalt, ahol akár 24 órán belül elkészítik Önnek!

0 Tovább

Mustra | Érdekes, hasznos, meglepő...

blogavatar

Itt nem szégyen, ha neked a szórakozás a legfontosabb! Nálunk is minden más a háttérbe szorul!